LED strålkastare sänker kostnader inom pappersindustrin

LED strålkastare sänker kostnader inom pappersindustrin

Det kommer inte som en överraskning att pappersindustrier gör av med otroliga mängder ström genom sina stora maskiner som är på dygnet runt. Branschen är väldigt prispressad och varje tillfälle som möjliggör reducering till kostnader bör inte ignoreras. Det är intressant att se hur flera av de svenska pappersindustrierna har tagit hjälp av ny teknik för att lokalerna ska bli mer energieffektiva. Om man jämför en led strålkastare med en halogen lampa så inser man snabbt hur enkelt man kan reducera energiförbrukningen utan att ljuskvalitén påverkas. En led lampa kräver ca en fjärdedel energiförbrukning för att uppnå ett likvärdigt ljus vilket betyder att en 25W led strålkastare lyser lika starkt som en 100W halogen lampa. I många fall så är strålkastaren med led dioder mer kraftfull vilket medför att man får ett bättre ljus samtidigt som elkostnaderna reduceras på samma gång. Det är inte svårt att förstå varför de svenska pappersindustrierna väljer att ersätta sina lampor med led när man tänker på vilka enorma ytor som måste belysas inomhus.

Svealight belyser Sverige med den senaste LED-tekniken

Det finns många aktörer på marknaden som erbjuder led belysning för olika användningsområden. Företaget Svealight erbjuder ett brett sortiment av olika armaturer och belysningslösningar till både små och stora företag. Många av ljuskällorna tillverkas inom Europa och vissa produkter härstammar från vår kära granne, Finland. Det finns en drös fördelar med belysning som tillverkas inom EU genom att man då kan garantera bättre kvalitetskontroller och att belysningen faktiskt är godkänd för en specifik typ av användning.

Ficklampor för industri

Inom industri har mobila lampor med led som ljuskälla vuxit lavinartat. Till exempel ficklampor har visat sig vara ett bra hjälpmedel då dom är kostnadseffektiva och flexibla att använda. Ficklampor används även flitigt inom saneringsbranscher men är också populära inom pappersindustrin. När en maskin går sönder så är ficklampan till stor hjälp när man behöver identifiera problem i maskinen. Det är ofta trånga utrymmen som behövas belysas.